Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Besked om stationsplacering för anslutningspunkt Hudiksvall

Under 2023 och första halvan av 2024 har Svenska kraftnät arbetat med att hitta lämpliga anslutningspunkter till land för att ansluta havsbaserad vindkraft.

Arbetet innefattar att ge aktörer information om stationsplaceringar för anslutningspunkterna i havskapacitetszonerna 1, 5, 7, 8 och 9*. 

Information om stationsplacering för anslutningspunkt Hudiksvall, havskapacitetszon 8- Bottenhavet. (.pdf) Öppnas i nytt fönster

Förskjuten tidplan

Tidplanen för att dela information om stationsplacering för ytterligare anslutningspunkter har förskjutits och informationen väntas kunna delges först från och med slutet kvartal 3, 2024 och framåt.

Mer information om det arbete som pågår för anslutning av havsbaserad vindkraft, samt information om anslutningspunkter och var de geografiskt är placerade, kommer att publiceras på sidan Anslutning av havsbaserad vindkraft | Svenska kraftnät. För att hålla dig uppdaterad om den senaste informationen, prenumerera gärna på nyheterna på den sidan. 

För övriga frågor, kontakta oss på havsbaseradanslutning@svk.se.

*I delrapport 1- Överföringskapacitet och anslutningspunkter på land (.pdf) Öppnas i nytt fönster presenterades anslutningspunkter i havskapacitetszonerna 1, 5, 7, 8 och 9.