Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tiden för det här evenemanget har passerat

Webbinarium på temat intradagauktioner (IDA)

Webbinariet riktar sig till balansansvariga och andra aktörer som handlar på eller är intresserade av intradagmarknaden för el och vill få en grundläggande förståelse om vad intradagauktioner är för något.

Praktisk information

  • Digital mötesplats:
    Digitalt möte.
  • Tidpunkt: 23 april 2024, 13.30 - 14.30 CET
  • Målgrupp: Aktörer som handlar på eller är intresserade av intradagmarknaden för el
  • Språk: Svenska

Handelsmöjligheterna på intradagmarknaden kommer utökas/kompletteras med intradagauktioner (Intraday Auctions, IDA). Syftet med förändringen är att samla likviditet på marknaden vid specifika tidpunkter och ska ses som ett komplement till den kontinuerliga intradagmarknaden. Utökad handel på intradagmarknaden förbättrar möjligheterna för marknadsaktörerna att handla sig i balans. IDA införs i enlighet med CACM Artikel 55.

Under webbinariet kommer Svenska kraftnät att beskriva hur IDA fungerar, förtydliga dess syfte och Svenska kraftnäts roll i implementationen. Dessutom kommer tidplanen att presenteras.

Kontakt

För frågor om webbinariet kontakta vanja.lindvall@svk.se