Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tiden för det här evenemanget har passerat

Välkommen till möte 22 i forumet ”Träffa Balansmarknad”

Svenska kraftnät bjuder åter in till digitalt forum, för att sprida kunskap om utvecklingen av de balansmarknader som Svenska kraftnät använder för att balansera elsystemet och öka dialogen med marknadens aktörer.

Praktisk information

Svenska kraftnät informerar om utvecklingen av efterfrågan och priser på kapacitetsmarknaderna för reserver. Inledningsvis ger vi en översikt över vad som påverkar efterfrågan, det vill säga dimensioneringen av behovet per stödtjänst, och hur denna har förändrats. Vi informerar också om historiskt utfall för efterfrågad volym och pris, samt om prognos för efterfrågad volym framåt.

Syftet med presentationen är att öka förståelsen för varför kostnaderna för kapacitetsmarknaderna har ökat kraftigt de senaste åren, samt förbereda marknadens aktörer på hur efterfrågan kommer att förändras under de kommande åren.

Presentationen utgår från en grundläggande kunskap om stödtjänster och kapacitetsmarknader. En introduktion till balansmarknader och stödtjänster finns i ‘Träffa Balansmarknad’ från januari: Träffa balansmarknad: Introduktionsmöte om balansmarknader och hur man blir leverantör

Forumet syftar till att

  • sprida kunskap om utvecklingen av de balansmarknader som Svenska kraftnät använder för att balansera elsystemet
  • fokusera på de frågor som är av intresse för marknadens aktörer
  • öka dialogen mellan marknadens aktörer och Svenska kraftnät

Agenda

  • Presentation av deltagare från Svenska kraftnät och mötesformalia
  • Presentation av månadens tema: Utvecklingen av efterfrågan och pris på kapacitetsmarknaderna för reserver
  • Möjlighet att tycka till om tema för kommande forum

Kontakt för frågor

Har du frågor kontakta oss på e-post: mFRR@svk.se

Dokument